miercuri, 22 octombrie 2014

Integrare Multimedia OEM - Interfata video Audi MMI 3G

Dupa cum am mentionat si in articolele anterioare Audi a folosit un sistem multimedia botezat MMI 2G pana in anul 2010. Din 2010 pana in prezent sistemul a evoluat in MMI 3G/3G+. Astfel interfetele ce permiteau conectarea la ecranul OEM al masinii au fost nevoite si ele sa evolueze. Astazi vom vorbi despre interfata video MMI 3G / 3G+.

Interfata MMI 3G este destinata masinilor produse dupa anul 2010, dintre acestea amintind modelele: A4, A5, A6, A8, Q5, Q7. Interfata este dotata cu multiple intrari video pentru diverse surse de semnal PAL / NTSC sau RGB. De asemenea interfata are o intrare video dedicata camerelor de mers inapoi ce comuta automat la trecerea in mars-arriere.



Conectarea la masina se realizeaza in mod plug & play nefiind necesara taierea de cabluri sau alte artificii. Singurele fire necesare pt functionarea corecta sunt cele de alimentare si de comanda mars-arriere.

Interfata se monteaza in spatele ecranului si permite derularea surselor de semnal fie prin tasta Navi a masinii sau printr-un switch. Prezenta butoanelor de reglaj garanteaza deasemenea o aliniere perfecta pe ecran si confera posibilitatea alegerii contrastului, luminozitatii si saturatiei dorite.

Modelele cu sistemul MMI 3G vin dotate de asemena cu sistemul AMI (Audi Music Interface) si numai necesita prezenta unei interfete audio pentru introducerea semnalului sonor. Pentru a conecta orice sursa sonora la acest sistem este necesar un simplu cablu AMI cu mufa Jack stereo.

Ca si in cazul interfetelor 2G video, interfata este dotata cu un panou de switchuri ce permit activarea si dezactivarea surselor video.

Aici se termina prezentarea interfetelor destinate marcii Audi. Vom reveni in episoadele viitoare cu prezentari ale produselor destinate brandului BMW.

www.autoimprove.ro

Continutul acestui site (articole, fotografii, descrieri, caracteristici, forma de prezentare) nu poate fi reprodus sau utilizat fara acordul in scris al proprietarului acestui site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu